backup services

Υπηρεσίες Backup.

Τι είναι αλήθεια αυτό που κάνει το Backup απαραίτητο;

Καθένας από εμάς έχει επενδύσει στη δημιουργία του προσωπικού του ψηφιακού αρχείου, με τα Δεδομένα που εκείνος χρειάζεται: Παρουσιάσεις, εργασίες, τιμολόγια και παντός είδους έγγραφα, βάσεις δεδομένων, emails, φωτογραφίες, videos, μουσική κοκ.

Για να δημιουργηθούν τα παραπάνω έχουμε όλοι μας επενδύσει χρόνο, χρήμα και προσπάθεια. Αν για κάποιο λόγο όμως αυτά χαθούν, τότε το πιθανότερο είναι ότι ένα μέρος των δεδομένων μας δεν θα μπορέσει να ανακτηθεί ποτέ, ενώ τα υπόλοιπα θα πρέπει να δημιουργηθούν εκ νέου, με ότι κόστος -χρηματικό ή μη- αυτό συνεπάγεται.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε επιχειρήματα για την αναγκαιότητα του Backup. Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την Απώλεια Δεδομένων: Από τη βλάβη ή την κλοπή του κινητού μας που μας κόστισε όλες τις επαφές & τις φωτογραφίες, sms κλπ μέχρι την καταστροφή ενός Server στην επιχείρησή μας ή την εργασία μας, έχουμε καταλάβει πια ότι χωρίς Backup, είναι θέμα χρόνου να χάσουμε τα Δεδομένα μας.

Παρόλα αυτά οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ειδικά οι μικρομεσαίες, έχουν λύσει από πλημμελώς έως καθόλου το ζήτημα του Backup, και υπάρχει εξήγηση γι' αυτό. Δεν είναι το κόστος ενός Backup Plan από κάποιον επαγγελματία Cloud Backup πάροχο όπως η Backup Experts, αλλά η κακή νοοτροπία και η άγνοια.

  • Οι επιπόλαιοι.

Η ελάχιστη γνώση επί τεχνικών θεμάτων τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να χάσουν τα Δεδομένα τους. Σκεπτόμενοι ότι "δεν θα συμβεί σε μένα..." ή ότι "οκ από αύριο θα ξεκινήσω Backup..." αλλά δεν το κάνουν ποτέ, ή ότι "δεν βαριέσαι, αν κάτι γίνει θα φέρω κάποιον τεχνικό εκείνη τη στιγμή, θα τον πληρώσω και θα μου φέρει όλα τα αρχεία μου πίσω...", νομίζουν ότι έχουν λύσει το πρόβλημα.

  • Αυτοί που νομίζουν ότι έχουν Backup.

Ένας επιχειρηματίας, καλώς ή κακώς δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει system administration ή προγραμματισμό. Ξέρει καλά όμως ότι η παραγωγή του βασίζεται στην ομαλή λειτουργία του πληροφοριακού του συστήματος, όσο απλό ή περίπλοκο κι αν είναι το τελευταίο. Έτσι, έχοντας κατανοήσει ότι τα Data του συνδέονται άμεσα με την ίδια την ύπαρξη της εταιρείας του, έχει καταστρώσει ένα υποτυπώδες και συνήθως διάτρητο Backup Plan, αρκετό για να ξεγελάσει τους φόβους του για τα χειρότερα, όχι όμως και για να τον γλιτώσει από κάτι απρόοπτο. Ανάλογα με το μέγεθος της καταστροφής -όταν αυτή συμβεί, γιατί δεν είναι το αν αλλά το πότε- ίσως και να καταφέρει να φέρει κάποια Δεδομένα πίσω.

  • Αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν Backup.

Σε αυτούς ανήκουν συνήθως άτομα που προέρχονται από την προηγούμενη κατηγορία. Με άλλα λόγια, ύστερα από ένα γεγονός σχετικό με Απώλεια Δεδομένων, ο επιχειρηματίας που "εκτελούσε και χρέη τεχνικού..." σταματά να παριστάνει τον τεχνικό και αντιλαμβάνεται πως έχει έρθει η ώρα να αναθέσει σε κάποιον ειδικό την υποστήριξη του πληροφοριακού του συστήματος. Ανάμεσα στα καθήκοντα του τεχνικού αυτού είναι και το Backup. Εδώ όμως κρύβεται η παγίδα. Δυστυχώς το ότι κάποιος επαγγέλεται τον τεχνικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνει σωστά τη δουλειά του, ή ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις. Έτσι ο "τεχνικός" αφήνει τον επιχειρηματία να νομίζει ότι δήθεν έχει λάβει όλα τα απαραίτητα για την προστασία των αρχείων του μέτρα. Από την άλλη ο επιχειρηματίας επαναπαύεται και δεν φέρει τον τεχνικό προ των ευθυνών του, αναθέτωντάς του να ανακτήσει τα Δεδομένα του σε συνθήκες υποθετικής απώλειας και αυτό είναι και το λάθος του.

Στην Backup Experts είμαστε σίγουροι ότι η λειτουργία της υπηρεσίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας είναι εγγυημένη. Γνωρίζουμε επίσης ότι και οι πελάτες μας δικαιούνται και πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Έτσι λοιπόν παρέχουμε εγγύηση επιστροφής χρημάτων για 30 ημέρες από την έναρξη της υπηρεσίας μας. Εντός του διαστήματος αυτού οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν "ιδίοις όμμασι" τη λειτουργικότητα του Backup Experts Cloud Backup plan ζητώντας μας πίσω είτε το σύνολο των αρχείων τους, είτε μέρος αυτών, είτε παλαιότερες εκδόσεις ενός ή περισσοτέρων αρχείων τους (βλέπε Ιστορικότητα).

Το Backup Plan που έχετε ϋιοθετήσει αποτελεί την προσωπική σας διέξοδο από μια ενδεχόμενη τραγωδία. Σε τέτοιες συνθήκες δεν χωρούν αμφιβολίες. Ισχυροποιώντας το Backup Plan σας ενισχύετε την ίδια την ύπαρξη της εταιρείας σας.

Επιστροφή