τα μυστικά του backup

Τα μυστικά του backup.

Στο ζήτημα της απώλειας δεδομένων ταιριάζει η ερώτηση "Πότε" και όχι η ερώτηση "Αν". Αν έχετε πολύτιμα Δεδομένα, προσωπικά ή επαγγελματικά και πολύ περισσότερο αν το να βγάζετε τα προς το ζην εξαρτάται από τα Δεδομένα αυτά, τότε σίγουρα το θέμα του Backup σας έχει προβληματίσει. Όμως δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε.

Ευτυχώς, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από δωρεάν προγράμματα τα οποία μπορούν να σας εξυπηρετήσουν ως προς το πρόβλημα της εφεδρικότητας. Μπορείτε να κρατάτε Backup σε USB μέσα ή δικτυακούς (shared) φακέλους, ή ακόμη να έχετε κλώνους των σκληρών δίσκων σας και της εγκατάστασης του λειτουργικού. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε ορισμένες ή όλες τις Backup διαδικασίες να τις αυτοματοποιήσετε, έτσι ώστε να μην χρειάζεται καν να μπαίνετε στη διαδικασία να θυμάστε να πάρετε Backup και να αφιερώνετε χρόνο.

Λύσατε έτσι το πρόβλημα; Όχι.

Οι Backup διαδικασίες έτσι όπως περιγράφονται παραπάνω είναι ευάλωτες στις εξής περιπτώσεις:

Ιστορικότητα

Δεν αρκεί να τηρούνται τακτικά επικαιροποιούμενα εφεδρικά αντίγραφα των δεδομένων σας. Χρειάζεται και η Ιστορικότητα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης σε παλαιότερες εκδόσεις των αρχείων σας για να είσαστε σε θέση να προστατέψετε επαρκώς τη δουλειά σας. Η υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup προσφέρει δωρεάν Ιστορικότητα των αρχείων σας για βάθος χρόνου ενός έτους και για όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας.

Διεγραμμένα

Είναι συχνό το φαινόμενο να χρειαστεί να ανατρέξετε σε αρχεία και φακέλους που επίτηδες ή καταλάθος διαγράψατε. Η υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στα διεγραμμένα αρχεία σας για βάθος χρόνου ενός έτους και για όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας.

Οι περιορισμοί του κλώνου

Ο κλώνος του υπολογιστή ή του Server σας είναι αξιοποιήσιμος υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μια από αυτές είναι το ότι θα πρέπει να γίνει η επαναφορά του (restore) στο ίδιο ή σε πανομοιότυπο harware. Τι θα γίνει λοιπόν στην περίπτωση που το Hardware σας έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη και χρειάζεται αντικατάσταση; Θα περιμένετε μέρες ή εβδομάδες μέχρι να λάβετε το ανταλλακτικό, ενώ μέχρι τότε δεν θα έχετε πρόσβαση στα Δεδομένα σας; Αν χρειαστεί η ολική αντικατάσταση του Server ή του υπολογιστή σας, γνωρίζετε ότι ο κλώνος του παλιού υπολογιστή ή Server σας δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει στον νέο; Ακόμη ένα μυστικό: Το Cloning δεν αποτελεί στρατηγική Backup.

Ο Κανόνας των τριών σημείων

Αν έχετε την ατυχία να σας συμβεί κάποια κλοπή, να μολυνθείτε από κάποιον ιό, να συμβεί κάποια φυσική καταστροφή ή πυρκαγιά η οποία θα καταστρέψει τα αρχεία σας μαζί με τα εφεδρικά τους αντίγραφα, τότε δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε την απώλεια των δεδομένων σας παραμόνο εάν διαθέτετε εφεδρικά αντίγραφα και σε άλλο, διαφορετικό τοπικό σημείο.

Στην Backup Experts πιστεύουμε ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η έγκαιρη πρόληψη. Η υπηρεσία μας σας παρέχει ταυτόχρονα με τη διατήρηση των Cloud αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας και έναν δωρεάν δικτυακό File Server στο χώρο σας όπου μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στα αρχεία σας αν για οποιοδήποτε λόγο αυτή διακοπεί. Επωφεληθείτε τα αποκλειστικά προνόμια της πρώτης ελληνικής εταιρείας που ασχολείται "end to end" με το Cloud Backup στην Ελλάδα και εξασφαλίστε ότι τα πολύτιμα Δεδομένα σας δεν θα χαθούν.

Επιστροφή