data creates data

Τα δεδομένα παράγουν δεδομένα

Είναι πλέον γνωστό σε όλους μας ότι διαχρονικά τα Δεδομένα μας αυξάνονται. Δεν είναι μόνο οι κατηγορίες των δεδομένων που επιλέγουμε να αποθηκεύουμε, αλλά και τα συνεχώς μεταβαλλόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών. Για παράδειγμα, ο όγκος μιας φωτογραφίας "τραβηγμένης" από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 10 ετίας είναι κατά πολύ μικρότερος από εκείνον μιας σύγχρονης αντίστοιχης, ή ενός κινητού τηλεφώνου. Η δε φορητότητα των έξυπνων συσκευών μας συντελεί καταλυτικά στην αύξηση των δεδομένων που δημιουργούμε, μιας και εφόσον το κινητό μας τηλέφωνο βρίσκεται διαρκώς "επάνω μας", είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αυτό θα γίνει και η αιτία να "τραβήξουμε" φωτογραφίες και videos πολύ συχνότερα.

Η έκρηξη του όγκου των δεδομένων μας θα έπρεπε να σημάνει και την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα διαχειριζόμαστε, όμως κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συμβαίνει. Με άλλα λόγια συνεχίζουμε να τα "στοιβάζουμε" σε διάφορα αποθηκευτικά μέσα δεξιά και αριστερά, να μην διαλέγουμε τα χρήσιμα έναντι των αχρήστων, να τα κρατάμε όλα κοκ. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο εμφανές όταν χρειαστεί να βρεθεί κάποιο ή κάποια αρχεία μας και τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα χάος από Δεδομένα, στα οποία δεν υπάρχει τάξη και στα οποία δεν είναι εφικτή η αποτελεσματική αναζήτησή μας.

Με γνώμονα την πραγματικότητα η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει την ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτησή μας από τα Δεδομένα μας, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και και σε προσωπικό επίπεδο, εύκολα συμπεραίνουμε ότι η εφεδρικότητα των δεδομένων μας γίνεται ολο και πιο αναγκαία. Όμως το ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής: Πώς θα μπορέσουμε αποτελεσματικά να λύσουμε το ζήτημα της εφεδρικότητας, όταν έχουμε να κάνουμε με Δεδομένα που συνεχώς πολλαπλασιάζονται και τον διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο μας συνεχώς να συρρικνώνεται;

Η απάντηση βρίσκεται στην τακτική ενασχόληση με τα Δεδομένα μας. Ορισμένα από αυτά ίσως να πρέπει να διαγραφούν, άλλα ίσως να ταξινομηθούν κοκ. Όμως η κατεξοχήν λύση στο πρόβλημα βρίσκεται αναμφισβήτητα στην υπηρεσία Backup Experts Cloud Backup και στα μοναδικά πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει.

Επιστροφή