world backup day

Παγκόσμια ημέρα backup.

Η 31η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στην εφεδρικότητα των δεδομένων και σκοπό της έχει να υπενθυμίζει στους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών απανταχού της γης την σημασία του να διατηρούν Αντίγραφα Ασφαλείας των δεδομένων τους. Η ενδεχόμενη απώλειά τους μπορεί εκτός από τη συναισθηματική αξία για τον απλό χρήστη να έχει και οικονομικό αντίκτυπο για τον επαγγελματία και τις επιχειρήσεις.

Πότε πραγματικά έχετε Backup.

Ο Κανόνας των τριών σημείων.

Τηρείτε τον κανόνα των τριών σημείων όταν διαθέτετε 3 εφεδρικά αντίγραφα των δεδομένων σας, τα 2 τοπικά και το 1 σε διαφορετικό τόπο (Cloud).

Ιστορικότητα.

Επιπλέον χρειάζεστε πρόσβαση σε προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων σας για ένα ικανό χρονικό διάστημα στο παρελθόν, π.χ. μέχρι 1 έτος πριν. Μαζί με την Ιστορικότητα έρχεται και η δυνατότητα πρόσβασης στα διεγραμμένα αρχεία σας για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Περιοδικότητα.

Πρέπει τακτικά να ενημερώνετε τα εφεδρικά σας Αντίγραφα Ασφαλείας π.χ. κάθε μέρα. Έτσι θα εξασφαλίσετε το κοντινότερο δυνατό RPO ή "Recovery Point Objective".

Ευελιξία.

Πρέπει να φροντίζετε ώστε οι διαδικασίες αποκατάστασης σε ενδεχόμενο απώλειας να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο χρονοβόρες και προδιαγεγραμμένες ως προς την προτεραιότητα εκτέλεσής τους. Έτσι θα πετύχετε το ελάχιστο δυνατό RTO ή "Recovery Time Objective".

Χρήση κατάλληλων μέσων αποθήκευσης.

Φροντίστε ώστε τα Δεδομένα σας να "κατοικούν" σε μέσα αποθήκευσης υψηλών προδιαγραφών και προγραμματίστε την περιοδική διεξαγωγή ελέγχων ως προς την καλή κατάσταση όλου του Hardware το οποίο χρησιμοποιείτε. Έτσι θα προλάβετε να αποκαταστήσετε τυχόν αστοχίες εγκαίρως, χωρίς να χρειαστεί η παύση της παραγωγής της επιχείρησής σας.

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας Backup σας ευχόμαστε να μην χάσετε ποτέ αρχεία και σας δίνουμε τη συμβουλή να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε το πρόβλημα της εφεδρικότητας.

Σε κάθε περίπτωση η Backup Experts είναι δίπλα σας για να σας εξασφαλίσει την Εφεδρική Στρατηγική Backup εκείνη που θα σας απαλλάξει από κάθε κίνδυνο απώλειας.

Επιστροφή